Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відкрили виставку портретів із медичних бинтів

Фото: фейсбук ЛОР
Фото: фейсбук ЛОР
Фото: фейсбук ЛОР
Фото: фейсбук ЛОР
Фото: фейсбук ЛОР
Фото: фейсбук ЛОР
1/3
"Зцілення поглядом" — назва виставки унікальних портретів українських воїнів, що відкрилась у Будинку воїна, у вівторок, 5 жовтня.

Про це повідомили на сторінці Львівської обласної ради у Facebook.

Експозиція складається з двох частин: "війна" і "мир". А Наталя Бугайова-Гуменюк, художниця унікальних портретів, створює свої роботи використовуючи техніку "ганчбинт", малює на бинтах. 

"Бинт - матеріал цікавий і вимагає великої обережності під час праці. Адже прозорість бинта, його спроможність дати глибину відкриває простір для творчості. Це текстиль, але разом з тим, бинт має лінії, які переплітаються і створюють додатковий об’єм. Крім того, бинт зараз став дуже символічним матеріалом. Його призначення – сприяти загоєнню", — пояснила Наталія Бугайова-Гуменюк.

Художниця розповіла, що перші свої роботи в цій техніці створила ще під час пандемії. Згодом їй хотілося відтворити портрети вольових людей. Вона шукала фотографії в соціальних мережах і намагалася перенести зображення "людей із характером" на свої полотна. Так з’явилися портрети Левка Скопа, Тараса Шевченка, козаків, а згодом і полонених Азовців — "Пташки", "Волини", Михайла Діанова, яких нещодавно звільнили. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ