Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відновлять роботи з будівництва корпусу гімназії «Провесінь»

Сьогодні на місці недобуду відбулася нарада усіх дотичних підрозділів міста та підрядних організацій, де було прийнято рішення якнайшвидше відновити будівництво школи. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

«Ця школа вже давно мала працювати, але коронавірус, війна, відсутність коштів і пріоритет в допомозі ЗСУ зупинили всі будівельні процеси. Сьогодні ряд забудовників, які довкола будують свої об’єкти, готові фінансово долучитися до відновлення будівництва цієї школи. Водночас на сесії ми розглядали відповідну петицію, яку одноголосно підтримали всі депутати, тож думаю, що ми знайдемо консолідоване фінансування будівлі.

Також ми маємо практику співпраці з європейськими інституціями, які дофінансовують будівництво наших шкіл. Так, до прикладу, буде зі школою в Брюховичах. Тому по гімназії «Провесінь» ми також будемо звертатися до міжнародних організацій. Але це вже буде робитися в процесі. Головне зараз – відновити роботи, щоб в максимально стислі терміни корпус був введений в експлуатацію і тут був дитячий сміх», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

В гімназії «Провесінь» навчається 18 класів, 404 учні. У діючому приміщенні гімназії деякі навчальні класи мають площу 37-40 кв. м, при нормі 60 кв. м. Частина класів навчається у другу зміну. Також є проблема з відсутністю достатньою кількістю місць в укритті: частина школярів змушена під час повітряної тривоги бігти до укриття у житловий комплекс, що знаходиться неподалік.

Корпус гімназії з необхідним укриттям, класними кімнатами, актовим і спортивним залами, тиром та харчоблоком може розв'язати освітянські проблеми у мікрорайоні.

«У цьому мікрорайоні знаходиться ця одна невелика школа, яка насправді функціонує в садочковому приміщенні. Тому новий, великий корпус школи є просто необхідним для дітей, мешканців цього району. Школярі зможуть тут навчатися, а не їздити у віддалені навчальні заклади.

Також важливо, що ця школа має укриття, сучасні приміщення, щоб діти могли якісно здобувати освіту», – пояснив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міської ради.

Станом на зараз об’єкт збудовано приблизно на 35%. Загальна площа корпусу – близько 2700 кв. м.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ