Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відродили змагання з кінного триборства

Як повідомили Гал-інфо в прес-служба Львівського осередку Всеукраїнської Федерації кінного спорту, сьогодні у Львові стартував відкритий обласний чемпіонат із кінного триборства, який триватиме до неділі, 12 червня, на території ДЮСШ «Буревісник» та іподрому.

- Фактично йдеться про відродження одного з найцікавіших видів кінного спорту. Таких змагань у нашому місті не було з 2007 року – розповів президент Львівського обласного осередку Всеукраїнської федерації кінного спорту Віктор Доскіч. - Львівська школа верхової їзди славилась ще у радянські часи, при цьому основним її напрямом було саме триборство, тому мені особливо приємно, що нам вдалось відродити ці змагання, тож сподіваюсь, що надалі вони відбуватимуться регулярно». 

Також Віктор Доскіч висловив подяку керівництву Львівського іподрому, яке допомогло організувати змагання, надавши для цього територію. 

У чемпіонаті братимуть участь відомі львівські наїздники Петро Плекан, Богдан Дзидзан,Юрій і Володимир Дулі, Єлизавета Ржоткевич, також змагатимуться спортсмени з Волинської, Тернопільської областей. Завдяки високим показникам львівських спортсменів змагання мають високий рейтинг та є цікаві для українських вершників. 

На змаганнях можна буде побачити коней української та англійської верхової порід, вестфальської верхової породи, вперше у змаганнях братимуть участь гановерські верхові коні. Кінне триборство - єдиний олімпійський вид спорту, в якому беруть участь тварини. Це, зокрема, польові випробування, конкур та виїздка коней. Якщо в інших видах спорту спортсмени після 30-35 років вимушені йти «на пенсію», то тут, навпаки, цінують досвід спортсмена і навички тварини – до змагань допускаються коні від 8 років. 

Кожен вершник на коні проходитиме дистанцію окремо, а судді оцінюватимуть час та чистоту проходження траси. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ