Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відзначили 100-річчя відновлення Литовської держави

Сьогодні, 16 лютого, у Львівській філармонії відбувся святковий концерт Вільнюського державного струнного оркестру з нагоди відзначення 100-річчя відновлення Литовської держави, - прес-служба Львівської ОДА.

Зі святом усіх присутніх привітала заступник голови – керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

«Україна та Литва мають паралельну історію. Наші держави ніколи не здавалися. Своєю боротьбою сьогодні ми, як і в усі віки, тримаємо Європу. Тож бажаю Вам бути вільними та незалежними завжди», - сказала Маріанна Вільшинська.

Зазначимо, що 16 лютого 1918 року у Вільнюсі, на засіданні, наділена повноваженнями народу Литовська рада проголосила відновлення незалежної демократичної литовської держави.

Відтак, була підписана Декларація про незалежність Литви, в якій було виражено прагнення литовської нації створити демократичну державу.

Порошенко сьогодні поїде до Литви

«Я хочу привітати усіх зі святом, святом 100-річчя відновлення Литви. Шлях становлення держави був доволі непростий та встелений сумними подіями. Сьогодні – неймовірна радість, бо ми стали членами ЄС та НАТО, але найголовніше – ми створили вільне суспільство. Ми відновили свою культуру та економіку. Сто років тому Україна теж поклала фундамент своєї держави. І сто років незалежності Литви – це, думаю, також і сто років солідарності між литовським та українським народом», - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

16 лютого у Литві є головним державним святом – Днем відновлення державності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ