Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові вперше відбудеться відкритий кубок міста з тріатлону

У неділю, 9 вересня, у Львові вперше відбудеться відкритий кубок міста з тріатлону. Змагання відбудуться за підтримки Львівської міської ради й увійдуть до програми «Відкриті Кубки Львова».

Участь у прем’єрних змаганнях з тріатлону у Львові візьмуть понад 500 учасників, 200 з яких – діти. Для дітей буде організовано окремий фінал дитячої тріатлонної ліги. Змагання з плавання серед дітей 2005-2006, 2007-2009, 2010 та 2011 років народження відбуватимуться у басені СКА (вул. Клепарівська, 39 а). Для кожної вікової категорії учасників доведеться проплисти та пробігти окрему дистанцію. Повноцінні тріатлонні змагання відбудуться лише в учасників 2005-2006 років народження. Їм доведеться проплисти 200 метрів, проїхати на велосипеді 4 км і пробігти тисячу метрів, повідомили в управлінні молоді та спорту ЛМР.

Основні змагання розпочнуться на озері «Колиба» у Брюховичах. Спортсмени долатимуть відстань у півтора кілометра, після чого пересядуть на велосипеди. У велоспорті тріатлоністам необхідно буде подолати 40 км, після чого пробігти ще 10 км. Фініш спортсменів відбуватиметься біля Львівської опери у центральній частині міста.

«Хотілося б попросити розуміння в мешканців міста за ті незручності, які будуть виникать, але водночас хотілося б подякувати тим, які зробили ці незручними не такими значними. Найскладніший час перекриття вулиць – з 11 до 14-ої години», - сказав під час брифінгу Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Змагання з такого виду спорту, як тріатлон проводитимуться у Львові вперше, - каже Ксенія Пилипів, заступник начальника управління молоді та спорту ЛМР. – Зважаючи на це, маю велику надію, що наш спортивний досвід допоможе змагання з тріатлону провести на найвищому рівні. Хотілося б, щоб львів’яни закрили очі на тимчаосві незручності і робили наше місто спортивною столицею України. Сподіваюся, наступного року ми уже зможемо мінімізувати незручності для змагань такого рівня».

«Змагання матимуть статус міжнародних, оскільки у них братимуть участь польські тріатлоністи, - каже один з організаторів змагань Володимир Рябцев. – Буде брати участь ще один американець, але він виступатиме під синьо-жовтим прапором. На жаль, німці в останній момент відмовилися від поїздки до Львова. Їх, як і поляків, дуже дратують черги на кордонах. Незважаючи на це, буде велика група титулованих українських спортсменів. Серед дівчат фавориткою буде львів’янка Софія Прийма. Жінки та чоловіки стартуватимуть разом, а церемонія нагородження, звісно, відбуватиметься окремо» - сказав Володимир Рябцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ