Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові викрили шахрая, який видурював гроші в пенсіонерів

39-річний мешканець Запоріжжя, який тимчасово проживає у Львові, ошукав 67-львів'янку на 700 доларів США та 5 000 гривень.

Про це інформує Поліція Львівської області. 

Як встановили правоохоронці, невідомий чоловік зателефонував до потерпілої на стаціонарний телефон ​та повідомив, що її донька потрапила в ДТП, перебуває у реанімації та терміново потребує коштів на лікування.

Надалі жінка в під’їзді свого будинку передала зловмиснику усі свої збереження — 700 доларів США та 5 000 гривень.

Згодом, зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

Провівши оперативно-розшукові заходи та вивчивши відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські невдовзі встановили особу зловмисника, причетного до скоєння правопорушення, неодноразово судимого за майнові злочини 39-річного мешканця Запоріжжя, який тимчасово проживає у Львові.

Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронці також встановили, що нещодавно у такий самий спосіб зловмисник ошукав літнього львів’янина, який передав йому 12 000 гривень «на лікування родича після ДТП».

За обома фактами слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, — позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудові розслідування тривають.

Поліцейські вкотре закликають громадян — якщо до вас телефонують невідомі та вимагають гроші на лікування ваших родичів насамперед зателефонуйте тому, про кого йдеться, та з’ясуйте, чи це правда. Ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші.

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ