Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині слідчим заборонили реєструвати заяви громадян без "погодження зверху"

В мережу виклали звуковий запис на якому жіночий голос схожий на голос керівника слідства області Наталію Харченко, дає вказівки, як знизити рівень "негативу" в області.
Керівник слідства області Наталія Харченко та очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

"Дякую вам. Наталія Олексіївна, вам є що довести?", - чоловічий голос.

"Так точно товариш полковник. Шановний головуючий, шановні присутні всім доброго дня, я буду дуже коротко в підбиття підсумків до виступу Андрія Богдановича. Протокольно будь ласка зазначте", - відповідає голос схожий на керівника слідства області Наталію Харченко.

Далі як звучить на записі, за результатами роботи за 12 місяців необхідно визначити доцільність перебування на посаді начальників слідства Золочева, Сколе, Сокаля, Городка, Пустомит та Миколаєва.

"Систематичне невиконання, систематична неорганізація роботи виїзду СОГ і документування. Взагалі нема ніякого бажання організовувати працювати. Хлопці, так робота не буде. І ще, запам'ятайте всі, від завтра все внесення в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань, - ред.) починаючи від 125, закінчуючи трупом природною смертю виключно за моїм погодженням. Всі почули? Щоб завтра не було, що хтось не почув. Все, що ви будете планувати вносити в ЄРДР, все погоджуєте зі мною. Не може бути така негативна картина", - зазначає доповідачка.

Для довідки: Відповідно до ч. 1 ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Запис виклав користувач Facebook Petro Vartovyj в групі Varta1 - Варта1 (офіційна спільнота).

Редакція Гал-інфо звернулась за коментарем стосовно опублікованого в соцмережах запису до МВС Львівщини. Відповіді ми наразі не отримали.

Нагадаємо, Наталію Харченко призначили на посаду 3 жовтня цього року. Харченко до цього часу обіймала посаду керівника слідчого управління Хмельницького ГУНП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ