Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виступили юні артисти з деокупованих територій

Юні артисти з деокупованих міст виступили у Львові з цирковим шоу для дітей захисників. Загалом вистави відвідають 1600 дітей наших захисників та захисниць.

У залі – близько 800 дітей українських захисників та захисниць Львівської області. На сцені – понад 200 артистів циркових студій зі всієї України, інформує ЛОДА.

До Міжнародного дня захисту дітей у Львівському цирку відбулася циркова вистава «Здійснити мрію – повернути вкрадене дитинство». Захід має на меті підтримати дітей, які втратили своїх батьків на війні та тих, чиї батьки досі перебувають на фронті або ж зникли безвісти. Наймолодшим глядачам по 5 років, а найстаршим – 14. 

Разом з тим організатори такого роду шоу прагнуть підтримати дітей з циркових студій деокупованих територій, аби вони продовжували тренуватися й ділитися своєю творчістю. Свою майстерність на сцені представили понад 200 артистів з хореографічних та спортивних шкіл, циркових студій усієї України: Львова, Запоріжжя, Херсона, Києва, Ірпеня, Бучі, Чернігова, Полтави, Дніпра. 

Серед них 15-річний Валерій та 11-річна Оля. Вони підкорили купол Львівського цирку. Цьому, кажуть, передували  складні тренування та довга перерва. 

«До початку повномасштабного вторгнення ми тренувались у Херсоні. Потім Оля переїхала до Львова, а я поїхав до Києва. Більше року ми не мали змоги тренуватися у парі, але потім Оля приїхала на місяць до мене у столицю і разом ми підготували номер, який показуємо сьогодні у Львівському цирку.

Тренуватися складно, але не варто зупинятися, щоб тіло пам’ятало, як повинно виконувати ті чи інші акробатичні рухи. У нас навіть думки не виникало, що ми більше не виступатимемо, не тренуватимемося. Нам подобається те, чим ми займаємося», – розповідають юні акробати з Херсона. 

Сьогодні для дітей організували два циркових шоу, одне з яких розпочнеться о 16:00 для ще 800 дітей з різних районів Львівщини. У програмі заходу: повітряні гімнасти, акробати, танцюристи, вокалісти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ