Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За три місяці у Львові зібрали 87 тонн речей для малозабезпечених

За перший квартал 2021 року у Львові ОККО та "Оселя" зібрали 87 тонн вживаних речей, які відвідувачі АЗК ОККО віддали для потреб малозабезпечених. Це на 20 тонн більше, ніж вдалося зібрати за перший квартал торік. Про це повідомили 15 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Речі можна залишити у спеціальних контейнерах на АЗК ОККО. Вивезенням, сортуванням і безкоштовним розподілом цих речей займається спільнота взаємодопомоги ʺОселяʺ.

ʺОселяʺ опікується безпритульними у Львові, утримує центр ресоціалізації, де колишні безпритульні мешкають спільною громадою і ведуть спільне господарство; крамницю й майстерню, де вони працюють; а також осередок допомоги безпритульним, що надає санітарно- гігієнічні послуги, харчування, прання, видачу одягу тощо.

Співпраця мережі ОККО й спільноти ʺОселяʺ розпочалася ще у 2014 році, коли на автозаправних комплексах були встановлені перші контейнери для збору речей. Сьогодні вони уже є на 9 АЗК у різних районах Львова, щоб мешканці могли максимально зручно і швидко залишити речі, які уже їм не потрібні, але ще можуть послужити іншим. Щоб дізнатися адресу найближчої АЗК з контейнером, натисніть тут.

Як розповіла заступниця голови ради ʺОселіʺ Наталія Саноцька, завдяки речам, зібраним на ОККО, допомогу отримують приблизно 100 людей щомісяця. При цьому львів’яни щораз активніше беруться допомагати тим, хто цього потребує. За 2020 рік, наприклад, обсяги збору вживаних речей на АЗК ОККО у Львові зросли більш як удвічі: було зібрано 315 тонн проти 143 тонн у 2019-му. Нині кожен із контейнерів наповнюється буквально за 2-3 дні.

ʺДля нашої компанії дуже важливою є солідарна складова цього проєкту. Завдяки йому кожен наш клієнт і кожен працівник ОККО може стати благодійником, проявити співчуття і надати підтримку людям, яким зараз складно, – каже Ярослава Полякова, керівниця департаменту корпоративних комунікацій мережі АЗК ОККО. – Ми з радістю спостерігаємо, як з року в рік обсяги зібраних речей у нас зростають, а отже зростає й кількість наших благодійників. Відповідно, більше малозабезпечених українців має змогу скористатися нашою спільною допомогоюʺ.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/285163-u-lvovi-zibraly-87-tonn-rechei-dlia-malozabezpechenykh-za-try-misiatsi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ