Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові заборонили використовувати керамічну плитку при реконструкції фасадів будинків

Відтепер у Львові заборонено облицьовувати будинки штучними та сантехнічними матеріалами, зокрема, керамічною плиткою. Про це „Гал-іnfо” повідомила прес-служба Львівської міської ради.
„Для хорошої вентиляції вологості цоколь будинку завжди формувався з натурального каменю, а коли він облицьовується плиткою чи іншими штучними матеріалами – то вологість з підвалу йде на стіну. Коли закривається зовнішня сторона цоколя, зупиняється природний відтік води з підвалів, зі стін і фундаментів. Це грубе порушення, яке призводить до конденсату та грибка на стінах”, – зазначив директор Департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів.
Нагадаємо, що згідно з новими правилами отримання дозволу на відкриття будь-яких об’єктів на першому поверсі будівлі потрібно дотримуватися певних вимог. Зокрема, по-перше, якщо це двоповерхова споруда, то необхідно пофарбувати два поверхи. По-друге, розміри вікон та дверей повинні відповідати історичному середовищу міста й історичним аналогам. По-третє, для цоколя повинен використовуватися природний камінь або матеріали, які дозволяють будинку «дихати» та притаманні споруді.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ