Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові засудили суданця, який переправляв через державний кордон нелегалку

У Львові до 5 років позбавлення волі умовно засудили громадянина Республіки Судан, який в 2017 році організував незаконне переправлення через державний кордон України своєї співвітчизниці.

Вирок 26 травня 2021 року виніс Залізничний районний суд м. Львова – за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів).

Як вбачається з вироку суду, обвинувачений умисел на незаконне переправлення осіб через державний кордон України поза офіційними пунктами пропуску реалізував спільно із невстановленою досудовим розслідуванням особою. З цією метою він 26.12.2017 року на залізничному вокзалі ст. Львів зустрів громадянку Республіки Судан, яку перевіз за місцем свого проживання у Львові, де остання передала йому грошові кошти в сумі 1800 доларів США в якості оплати за незаконне переправлення на територію Польщі для подальшого переміщення до Французької Республіки.

У подальшому обвинувачений передав своєму спільнику 200 доларів США в якості авансу за доставлення громадянки Республіки Судан до лінії державного кордону України для переправлення в Польщу. Однак дана особа 26.12.201 7року о 23:25 год. була затримана працівниками прикордонного наряду «Група реагування» та ДІПС від відділу прикордонної служби «Шегині» - на напрямку 513 прикордонного знаку на відстані 400 метрів від лінії державного кордону України.

У судовому засіданні допитаний обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, просив суд його суворо не карати.

У результаті суд визнав його винним у вчиненні названого злочину та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 2 роки. Одночасно, на підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю 3 роки.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ