Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові збудують технологічний ЖК цілком незалежний від газу

Сьогодні у Львові, біля парку "Погулянка" відбулося освячення та закладення наріжного каменя під будівництво нового, екологічного, багатоквартирного житлово-офісного комплексу з опаленням на теплових насосах.
1/1

Це буде перший житловий комплекс у Львові в якому для обігріву і гарячої води використовуватимуть не природний газ, а повітря. Така інновація дозволить суттєво скоротити  витрати мешканців на комунальні послуги і потурбуватися про екологію. Усі 4 секції ЖК 111 Зелена, зведенням якого займається девелоперська компанія Smart Estate, котра входить в міжнародну групу компаній NOVELEX, будуть оснащені тепловими насосами Samsung. Вони забезпечать мешканців екологічно чистим та енергозберігаючим опаленням, гарячою водою та кондиціонуванням.

1/2

Як розповіли Гал-інфо в Smart Estate, в житловому комплексі, який розташований за 15 хвилин до історичного центру Львова, будуть створені всі умови для комфортного та безпечного життя. Щодня ви насолоджуєтеся тишею і милуєтеся красою природи прямо з вікон власної квартири. Поруч ідеальна еколокація для ранкових пробіжок, прогулянок з дітьми і домашніми улюбленцями.

"Це перший повністю незалежний від газу ЖК з опаленням на індивідуальних теплових насосах. Буде виконано розведення контурів теплих підлог в кожній квартирі та виведені точки підключення радіаторів. Панорамні, шумозахисні, енергозберігаючі  вікна від бельгійської компанії Deceuninck з виглядом на парк, що дозволить мешканцям дихати на повні груди. 

Територія комплексу вирішена у концепції "без автомобілів", буде обладнана системами контролю та відеоспостереження, та системою контролю доступу. Передбачається облаштування дитячого і спортивного майданчиків, а також дресирувального майданчика для собак.

Буде визначене місце для барбекю і відпочинку в колі друзів", - розповів Гал-інфо CEO компанії Smart Estate Олег Манзій.

1/3

ЖК 111 Зелена стане першим у Львові, де буде впроваджена система екологічного опалення Samsung (EHS). Вона стала кульмінацією років досліджень і цілком відповідає концепції житлового комплексу про комфортний і безпечний простір для життя. Проста у встановленні та налаштуваннях система використовує тепло з повітря та електроенергії. Завдяки цьому демонструється вища енергоефективність у порівнянні з традиційними газовими котлами. А це допомагає зменшити щомісячні рахунки та заощадити кошти.

Обігрів житла, а не планети

Звичайні котельні, які використовують газ та нафту, заподіюють велику шкоду навколишньому середовищу через токсичні викиди і забруднення повітря. Натомість теплові насоси забезпечують екологічно чисте та енергозберігаюче опалення, гаряче водопостачання та кондиціонування. Вони генерують тепло, використовуючи енергію повітря та електрику, що є чистим джерелом енергії. До того ж теплові насоси, якими буде обладнаний ЖК 111 Зелена, вдвічі енергоефективніші за масляні або газові системи, оскільки генерують більше енергії, ніж використовують електрики, яку споживають при роботі. Це забезпечує максимальний комфорт при низьких експлуатаційних витратах протягом усього року.

1/3

На дві платіжки менше

Майбутні мешканці ЖК 111 Зелена не отримуватимуть рахунки за споживання і доставку газу. Передові технології, що оптимізують використання енергії, допоможуть суттєво економити на опаленні взимку. Теплові насоси мають високий сезонний коефіцієнт енергоефективності А+++ по всьому діапазону потужностей. Це гарантує високу продуктивність опалення при меншому енергоспоживанні. Тому навіть платіжка за електроенергію буде меншою.

Гармонія в просторі - задоволення потреби

Один зовнішній блок забезпечує опалення та охолодження всього дому. Всередині квартири встановлюється бак, інтегрований у гідромодуль. Він має простий дизайн, що легко поєднується з сучасним інтер’єром. Завдяки компактним розмірам, бак теплового насоса вписується у будь-яке місце та звільняє цінний простір. 

Інтуїтивне керування одним дотиком

Управляти системою можна за допомогою провідного пульта керування або прямо зі свого смартфона через додаток. Мешканці ЖК 111 Зелена зможуть регулювати температуру повітря і води, встановлювати економний режим, який заощаджує енергію, і низький рівень шуму у певний час доби. Ще одна цікавинка — режим відпустки. Коли людина їде на тривалий час, вмикає цей режим і всі робочі температури автоматично встановлюються на мінімальному рівні.

Надійність за будь-яких обставин

Мороз, дощ, сніг не повпливають на мікроклімат у помешканні. Система теплових насосів має резервні рішення, щоб завжди забезпечувати мешканців гарячою водою за будь-яких обставин. У разі виникнення проблем, гаряча вода буде подаватися в аварійному режимі до усунення неполадок. 

Розташування ЖК 111 Зелена між двох екозон спонукає шукати найбільш екологічні рішення для реалізації проєкту. Теплові насоси цілком відповідають концепції, адже допомагають створювати екологічне, безпечне та енергоефективне середовище для життя та роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ