Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з’явиться соціальний гуртожиток для сиріт та переселенців

У Львові на вул. Угорській, 2 створять соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За таке рішення сьогодні, 28 липня, проголосував виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Гал-інфо.

Виконавчий комітет надав управлінню соціального захисту Львівської міської ради функції замовника на виконання робіт щодо реконструкції приміщень під гуртожиток.

Як зазначила директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна, йдеться про частину приміщень діючого гуртожитку.

Вона пояснила, що за грантові кошти мають намір створити соціальний гуртожиток для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та вимушених переселенців.

«Ми виготовили проект і  він пройшов експертизу, тому зараз будемо розпочинати роботи», - сказав Галина Слічна.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, цей проект реалізовує міська влада спільно з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) за фінансової підтримки уряду Німеччини. Всього на облаштування дев’ятиповерхової будівлі передбачено 22 млн. грн., з них 8 млн. грн. виділяє Львівська міська рада. Соціальний гуртожиток розрахований на 90 місць.

Також сьогодні, 28 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив передачу гуртожитку на вул. Городоцькій, 168 з житловою добудовою від приватного акціонерного товариства «Львівський хлібозавод № 1» у власність територіальної громади Львова.

Залізнична районна адміністрація повинна підготувати та подати на розгляд міської ради відповідний проект ухвали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ