Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Литві заблокують ІР-адреси, що дають доступ до роспропаганди

Литовська комісія з радіо і телебачення (LRTK) у середу, 8 березня, з урахуванням санкцій ЄС ухвалила рішення заблокувати в країні доступ до IP-адрес, які дають змогу дивитися телеканали російської пропаганди.
Фото: kievcity.gov.ua

 Про це повідомляється на сайті комісії.

“LRTK ухвалила рішення дати обов’язкові вказівки інтернет-провайдерам щодо скасування доступу до IP-адрес, які надають можливість дивитися кремлівські пропагандистські телеканали “НТВ”, “Первый канал”, “Россия 1”, “Россия 24” і “РТР Планета”, до яких Європейський Союз застосовує обмежувальні заходи – санкції”, — наголошують у комісії.

Моніторинг комісії встановив, що в інтернеті поширюються телеканали, які підпадають під санкції ЄС. Прийом пакетів даних заборонених телеканалів відбувається з використанням IP-адрес серверів. Це дає змогу отримувати доступ до підсанкційних телеканалів.

Відтак, LRTK ухвалила рішення доручити провайдерам мереж електронного зв'язку загального користування та послуг електронного зв'язку загального користування не пізніше як за п'ять робочих днів від дня набуття чинності цим рішенням скасувати можливість доступу до зазначених IP-адрес.

Порушення міжнародних санкцій тягнуть за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ