Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У межах Стрийської громади капітально відремонтують три дороги

У межах Стрийської територіальної громади капітально відремонтують три автомобільні дороги - Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, М-06 Київ – Чоп (обхід м. Стрий), а також Т-14-18 Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий. Про це повідомили 14 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото: Гал-інфо

Це сьогодні задекларували Меморандумом про співпрацю та взаємодію між Львівською обласною державною адміністрацією, Службою автомобільних доріг у Львівській області та Стрийською міською радою.

Документ підписали очільник Львівщини Максим Козицький, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза та міський голова Олег Канівець.  

“Органи місцевого самоврядування можуть не лише дбати про стан комунальних доріг, а й ініціювати розвиток, розбудову масштабних об’єктів державного значення, які є в межах територіальної громади. І допомагати втілювати ці проєкти – долучатися до співфінансування, вирішення питань із земельними ділянками тощо. Орієнтована вартість цих проектів  - понад 4,4 млрд грн. Їх замовником буде Служба автомобільних доріг. Основні кошти – з держбюджету. Стрийська міська рада співфінансуваме оновлення цих доріг. На кожен з проектів має передбачити по 500 тис грн. Впевнений, ці кошти, завдяки якісній інфраструктурі, зручній логістиці, повернуться сюди в стократ”, - зазначив Максим Козицький.

Відтак, на території місцевої громади плануємо капітально відремонтувати три важливі об’єкти державного значення: - ділянку дороги Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка в межах Стрийської міської територіальної громади. Це буде якісна дорога з велосипедними доріжками, тротуарами, якісним освітленням, відеоспостереженням. - 14-кілометрову ділянку дороги Київ – Чоп в обхід міста Стрий. Тут також будуть велодоріжки, тротуари, пішохідні переходи, а ще - 4 дорожні розв’язки. - відрізок автошляху Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий у межах Стрийської міської територіальної громади. Проект також передбачає увесь безпековий комплекс.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, цього року проведуть капітальний ремонт площі Коліївщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ