Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мілані сьогодні відбудеться засідання у справі Віталія Марківа

Сьогодні, 29 вересня, в Мілані відбудеться засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Про це повідомили у прес-службі МВС

Сьогодні, 29 вересня, в Мілані відбудеться засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа, який бездоказово і безпідставно був звинувачений судом італійського міста Павія в причетності до загибелі журналіста Андреа Рокеллі, який загинув в Слов'янську в травні 2014 року.

У липні 2019 року суд присяжних міста Павії засудив Віталія Марківа на 24 роки позбавлення волі за злочин, якого він не скоював.

Сторона захисту, яку ведуть кращі італійські адвоктари Рафаелі Делла Вале і Нікколо Бертоліні Клерічі, наполягають на невинуватості Віталія Марківа, який ніяк не міг бути причетний до загибелі Андреа Рокеллі.

Це підтверджується результатами експертиз, проведених в рамках розслідування Національної поліції Україн , які показали, що Віталій Марків фізично не міг бачити зі своєї позиції на горі Карачун місце, де сталася трагічна загибель італійського журналіста і його перекладача громадянина РФ, і тим більше не міг вести прицільну стрільбу з автомата АК-74 на відстань в 1700 метрів.

Позиція звинувачення була побудована на припущеннях і російській пропаганді, яка з дня загибелі Андреа Рокеллі звинуватила українську владу в загибелі журналіста в Слов'янську, захопленому російськими терористами, які вбивали мирних громадян.

Українська сторона робить все можливе для звільнення Віталія Марківа.

Президент України Володимир Зеленський і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у лютому 2020 року провели зустрічі з Папою Римським Франциском, Президентом Італії Серджіо Маттарелло і Прем'єр-міністром Джузеппе Конте, на яких просили італійську сторону про одне - справедливості для патріота і захисника України.

Слідство Національної поліції України в ході розслідування справи про загибель Андреа Рокеллі знайшло низку фактів і свідчень свідків, які вказують на можливу причетність лідера російських терористів Гіркіна до загибелі Андреа Рокеллі і його перекладача Андрія Миронова, яка стала результатом добре продуманої провокації для дискредитації дій України щодо захисту своєї територіальної цілісності та незалежності.

Ці факти були оприлюднені 31 серпня на брифінгу міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова для українських і італійських медіа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ