Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Мінфіні сказали, чого очікують від приїзду місії МВФ

Приїзд місії МВФ після довгої перерви є свідченням гарного діалогу щодо багатьох питань, включаючи забезпечення сталої бюджетної політики. Про це заявила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, йдеться на сайті відомства.

"Без сумніву, приїзд нової повної місії Фонду після довгої перерви є свідченням гарного діалогу по багатьох питаннях, включаючи забезпечення сталої бюджетної політики, утримання дефіциту в рамках затвердженого бюджету, боротьби з корупцією та іншим. Ми зацікавлені обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року для забезпечення стабільності та передбачуваності розвитку України для громадян, національного бізнесу та зовнішніх інвесторів", - сказала Маркарова.

Мінфін вітає рішення про приїзд місії МВФ в Україну і висловлює впевненість у продовженні конструктивної співпраці з Фондом у питаннях підтримки економічних реформ, здійснюваних Президентом, урядом та Національним банком.

"Позитивні результати, над досягненням яких Міністерство фінансів працюватиме разом з МВФ, дозволить не тільки поповнити резерви НБУ, а й відкриє шлях до залучення фінансування державного бюджету на пільгових умовах з використанням гарантії Світового банку (800 млн дол.) та макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 1 млрд євро", - зазначила Маркарова.

Мінфін також повідомляє, що під час візиту 6-19 вересня місія Міжнародного валютного фонду обговорить з українською стороною подальші кроки співпраці Фонду з Україною, включаючи фінансову допомогу з боку МВФ для підтримки економічної політики, спрямованої на підсилення макроекономічної стабільності та руху української економіки до сталого зростання.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні стало відомо, що місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну у період з 6 по 19 вересня.

Раніше МВФ схвалив оновлений план України щодо створення Антикорупційного суду, знявши таким чином одну із перепон на шляху до отримання Києвом наступного траншу у 2 млрд дол.

МВФ вимагає від України підвищити ціни на газ для населення та зменшити деякі витрати бюджету, на що офіційний Київ не хоче йти.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ