Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна отримала необхідні голоси для реструктуризації єврооблігацій - Мінфін

Україна й "Укравтодор" одержали необхідні голоси власників їхніх єврооблігацій на суму близько $23 млрд щодо їх реструктуризації на раніше погоджених із комітетом кредиторів умовах, ідеться в повідомленні Міністерства фінансів України на Лондонській фондовій біржі в середу.

"У сукупності Україна та "Укравтодор" отримали та прийняли інструкції про участь у розмірі понад 97,38% від сукупної основної суми непогашених наявних облігацій із рівнями участі за серіями наявних облігацій у діапазоні від 95% до 98,87%", - наголошується в документі.

Зазначається, що письмові резолюції щодо кожної серії наявних облігацій було належним чином прийнято, і було схвалено обов'язковий обмін наявних облігацій кожної серії на нові цінні папери.

Уточнюється, що облігації в євро будуть обміняні на нові доларові єврооблігації за курсом EUR0,8959/$1.

Мінфін очікує, що розрахунки відбудуться 30 серпня, як і передбачалося.

Щодо наявних облігацій тих власників, які не взяли участь у запрошенні, торгівля ними буде зупинена в клірингових системах 28 серпня 2024 року з метою набуття чинності обов'язкового обміну.

"Україна та "Укравтодор" планують опублікувати окреме оголошення, що підтверджує сукупну основну суму нових цінних паперів, які будуть поставлені Україною на дату розрахунків", - ідеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ