Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Мінреінтеграції відбулась нарада щодо евакуації із Сумської області

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулась нарада щодо евакуації із Сумської області, - інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
Фото: krm.gov.ua

На ній обговорили забезпечення належних умов перебування для людей, які повертаються на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка (рф) – Покровка (Україна) та готовність до зимового періоду. 

З початку серпня через цей пункт пропуску в Україну змогли повернутися понад 10 тисяч українських громадян. Переважно це люди з окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Для короткострокового перебування осіб, які перетинають кордон, виділено приміщення. Воно облаштоване всіма зручностями, зокрема дитячою кімнатою. 

Звідти люди можуть дістатися потягом у потрібні їм напрямки. Також для них організовують перевезення автобусом. 

Представники влади та громадських організацій щоденно зустрічають евакуйованих осіб, які прибувають поїздом Суми – Київ. Там їм надаються всебічна підтримка та допомога, а також виплачується державна допомога готівкою у розмірі 2 та 3 тисячі гривень.

На нараді представники міжнародних та громадських організацій відзвітували про стан реалізації видачі грошової, продовольчої та непродовольчої допомоги евакуйованим із Сумського напрямку. 

Крім того, була визначена потреба у забезпеченні евакуйованих стартовими пакетами мобільного зв’язку. 

З питань евакуації потрібно звертатися за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА: (0542) 77-99-55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ