Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидії за жовтень

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень становить 539 грн, при цьому розмір пільги – 418 грн. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на тематичному брифінгу для представників ЗМІ, - інформують у прес-службі Мінсоцполітики.

“Міністерство соціальної політики планово входить в новий опалювальний сезон. Нарахування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, незалежно від дати початку опалення домівок, відбувається з 15 жовтня. Уже зараз ми нараховуємо ці види допомоги за жовтень. Якщо говорити в середньому, то розмір субсидії по Україні становив 539 грн, а пільги – 418 грн”, - підкреслив Віталій Музиченко.

За словами заступника Міністра, тепла погода в Україні дозволить зекономити одержувачам пільг та субсидій: “Зважаючи на те, що нарахування виплат все одно здійснюється з 15 жовтня, а опалення ввімкнули пізніше, - люди зможуть зекономити до 200 грн за місяць”.

Віталій Музиченко підкреслив, що з 1 жовтня в Україні стартувала монетизація пільг, – люди отримують ці виплати “живими грошима”. З урахуванням механізму монетизації субсидій, яка стартувала на початку 2019 року, в українців з’явиться більше стимулів для економного споживання ресурсів і більше можливостей економії – оскільки зекономлені гроші з пільг та субсидій “можна покласти собі у кишеню”.

“В проекті бюджету на 2020 рік на програму субсидій закладено близько 47 млрд грн. Цієї суми вистачить на всіх, кому потрібна державна допомога для оплати житлово-комунальних послуг”, - резюмував Віталій Музиченко.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Мінсоцполітики перегляне вміст "пакунку малюка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ