Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров’я

У консультативній поліклініці міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Орлика, запрацював Центр психічного здоров’я для дітей та підлітків, віком до 18 років. Тут фахівці надаватимуть комплексну медичну й психологічну допомогу. Про це повідомила керівниця Центру, дитяча лікарка-психіатриня Наталія Железцова. Про це повідомили 14 квітня гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

ʺЗважаючи на те, що Україна вже кілька років поспіль займає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів, і ця кількість постійно зростає, ми давно обговорювали необхідність створення нашого центру, адже, за офіційними даними, 20% дітей у світі страждають на психічні розлади. За підтримки керівництва дитячої лікарні нам нарешті вдалося реалізувати наш задумʺ, - прокоментувала Наталія Железцова.

Як пояснила лікарка, у Центрі надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомогу дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію – тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічну підтримку.

ʺНаш Центр надаватиме допомогу усім дітям з порушенням психологічного та мовленнєвого розвитку, з проблемами спілкування, розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації, порушеннями шкільних навичок, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю, з тривожними розладами, страхами, нападами паніки тощо. На сьогоднішній день за допомогою до нашого лікаря-психіатра звертається більше 100 дітей у місяць, і прогнозуємо, що з відкриттям спеціалізованого Центру, ця цифра збільшуватиметьсяʺ, - пояснив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

У Центрі психічного здоров’я працюватимуть лікарка-психіатриня Наталія Железцова, психологиня Ліана Шимоняк та логопед-дефектологиня Вероніка Пляцко.

Особливість роботи такого Центру також у тому, що він співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, а тому батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.

Як зауважує головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт, відкриття  Центру психічного здоров’я є надзвичайно важливим.

ʺПотрібно допомагати молоді формувати психічну витривалість змалку, аби вона вміла долати життєві труднощі. Крім того, психічне здоров’я дітей сьогодні є таким же важливим, як і фізичнеʺ, - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ