Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Війна з Росією

У місті Сватове тривають заходи з надання допомоги жителям

У місті Сватове тривають заходи з надання допомоги жителям, чиї домівки отримали пошкодження внаслідок пожежі на складі боєприпасів, - прес-центр АТО.

Як повідомив керівник групи цивільно-військового співробітництва в Луганській області підполковник Ігор Коропатнік, необхідні для цього матеріальні засоби, в першу чергу – шифер та скло, вже завезені. Щоб подати заявку на отримання допомоги, громадянам необхідно звернутись до об’єднаного штабу ліквідації наслідків, розгорнутого в приміщенні Сватовської районної ради, або за телефоном 067 727 48 40. Що стосується газопостачання, то воно буде поновлене негайно після того, як буде проведена перевірка на відсутність місць витоку газу. 

Нагадаємо, що близько 19.45 29-го жовтня, внаслідок пуску зловмисниками сигнальної ракети, на території об’єднаного польового складу Збройних Сил України в районі міста Сватове (Луганська область) сталося займання та пожежа, що призвела до детонації боєприпасів. 

До ліквідації наслідків події був задіяний особовий склад двадцяти інженерно-саперних підрозділів, пожежні танки та інша інженерна техніка, пожежні розрахунки ДСНС. 

Пожежу було ліквідовано, небезпеки розльоту снарядів немає. Тривають роботи щодо розчищення території від боєприпасів, що не розірвалися. Ліквідація цих боєприпасів проводиться в одному з кар’єрів, тому місцевим мешканцям в подальшому не варто панікувати від звуків вибухів. 

Наразі на місці події працює об’єднаний штаб, до якого увійшли представники Міністерства оборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Служби безпеки України.

29-го жовтня слідчим слідчого відділу СБ України у Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 ст. 258 КК України «Терористичний акт».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ