Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Москві пенсіонерку оштрафували за комплімент Зеленському

У Росії 70-річну москвичку оштрафували за "дискредитацію" армії через комплімент президенту України Володимиру Зеленському, зроблений під час її відпочинку в санаторії в Нальчику.
Фото: Офіс Президента України

Щербинський районний суд Москви оштрафував 70-річну Ольгу Слегіну на 40 тисяч рублів (близько 18 тисяч гривень — ред.) через те, що вона назвала президента України "красивим молодим чоловіком з гарним почуттям гумору", пише The Insider.

Судове засідання, на яке пенсіонерка не змогла прийти через хворобу, тривало не більше п'яти хвилин. Суддя відмовилася перенести засідання, попри довідки від лікарів. За її словами, підсудна "не в реанімації лежить".

Розмова, через яку судили пенсіонерку, сталася в санаторії в столиці Кабардино-Балкарської Республіки Нальчику у грудні 2022 року. Москвичка Слегіна розговорилася з жінкою з Одеси: вони обговорювали, як правильно вимовляти українське слово "паляниця". До бесіди приєдналася офіціантка, яка заявила, що Зеленський "урод".

Слегіна ж відповіла, що "Зеленський — красивий молодий чоловік із гарним почуттям гумору, усі раніше сміялися над його жартами". Також вона запитала: "У вас у республіці українці не кричать, як у нас у Москві: "Слава Україні"?"

Через кілька днів до пенсіонерки прийшла поліція. Після допиту вона підписала документ, який, як зазначає "Меморіал", через відсутність окулярів і катаракту не змогла прочитати. За її словами, через стрес вона не розуміла, що відбувається, і хотіла, "щоб усе закінчилося швидше".

Пенсіонерка стверджує, що у протоколі її слова переінакшили. Зокрема, поліцейські написали, що жінка кричала "Слава Україні" і "висловлювала своє невдоволення ситуацією, що склалася в країні". Також, за словами жінки, поліцейські неправильно передали її фразу, що вона "обурена тією обставиною, що у кого є гроші, виїжджають за кордон". У протоколі це виглядає так: "Слегіна висловила свою підтримку Україні, вважаючи, що українці славлять свою країну, а російські солдати тікають з війни".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ