Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Мостиськах завершили капітальний ремонт лікарні

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У Мостиськах завершили капітальний ремонт даху та фасаду місцевої лікарні. Про це повідомляє Львівська ОВА.

Завдяки об'єднанню зусиль Новояворівської та Мостиської територіальних громад, а також фінансовій підтримці районної адміністрації та підприємців, вдалося провести масштабні ремонтні роботи. Всього на ремонтні роботи витратили понад 14 мільйонів гривень, з яких понад 11 мільйонів гривень профінансували за період 2023-2024 років. Кошти на ремонт виділили громади: Новояворівська  –  3 мільйони гривень, Яворівська – 6 мільйонів гривень. Решту коштів забезпечила Мостиська територіальна громада.

Основні роботи включали заміну рулонної покрівлі, відновлення вентиляційних каналів, утеплення фасадів мінераловатними плитами, часткову заміну вікон та дверей, а також облаштування території лікарні. Особливу увагу приділили підвищенню доступності закладу для відвідувачів з особливими потребами — встановлено автоматичні розсувні двері, забезпечено безперебійне функціонування ліфта та додаткові поручні.

Заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула зазначила: 

«Єдність допомагає нам не лише боротися з ворогом, а й триматися разом, виживати і дбати про своє здоров'я. Завдяки спільним зусиллям, допомозі сусідніх територіальних громад, роботі районної адміністрації, районної ради та місцевих підприємців, ми сьогодні маємо такий гарний вигляд цієї поліклініки. 

Але навіть якщо створити найсучасніші будівлі та інфраструктуру, без кваліфікованих фахівців, які будуть працювати в них, ці зусилля не матимуть значення.

Сьогодні я щиро вітаю всіх медиків, весь колектив з тим, що ви будете працювати в гідних умовах. І зможете якісніше  надавати медичні послуги. Бажаю вам усім міцного здоров'я і вашим пацієнтам теж, щоб ці послуги надавалися тільки для профілактики, щоб усі в Мостиськах і сусідніх громадах були здорові. Хай Бог благословить вас і ваші родини, і бажаю Мостиській громаді на цьому не зупинятися».

Також планується подальший розвиток медичних послуг у поліклініці, зокрема у сферах травматології, неврології та реабілітації. Вартість робіт на 2025 рік становить 3 мільйони гривень.

«Ця будівля була збудована 35 років тому і на той час вважалася однією з найкращих у соціальній інфраструктурі нашого міста. Однак, роки минали, і будівля потребувала капітального ремонту. Завдяки спільним зусиллям та підтримці Львівської обласної адміністрації, ми розпочали масштабні ремонтні роботи, зокрема, оновили дах і фасад, впровадили енергозберігаючі технології.

Особливу подяку хочу висловити голові обласної військової адміністрації Максиму Зіновійовичу за розуміння та підтримку наших ініціатив. Також дякую нашим сусідам з Яворівської та Новояворівської громад, які, спільно з нами, зробили значний внесок у цей проект. Завдяки цим зусиллям ми змогли провести якісні зміни, які покращать матеріально-технічне забезпечення та умови надання медичних послуг у нашій поліклініці», – зауважила Мостиська міська голова Мирослава Пельц.

У будівлі поліклініки розміщено кілька відділень, серед яких поліклінічне, інфекційне та діагностичне. Загалом тут працюють 135 медичних працівників, зокрема 47 лікарів та 53 медсестри.

Меценатів, які долучилися до ремонту лікарні, відзначили грамотами.

Огляд приміщення поліклінічного відділення та площі перед будівлею провів директор КНП «Мостиської міської лікарні» Віктор Копач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ