Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Мостиській громаді створюють парк агропереробки "ФрутБанк"

3 лютого заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод і голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрій Раделицький у м. Мостиська оглянули будівництво парку агропереробки "ФрутБанк".
фото - пресслужба Мостиської міської ради

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Проєкт "Створення парку агропереробки "ФрутБанк" з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини" реалізовується за кошти держаного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, а також за співфінансування Львівської обласної ради, Мостиської міської ради та Судововишнянської територіальної громади.

Загальний бюджет проєкту – 22,5 млн грн, з яких кошти обласного бюджету у 2021 році – 5,1 млн грн.

Це перше переробне підприємство комунальної власності, яке вироблятиме високоякісний продукт із доданою вартістю із продукції дрібних локальних виробників – фермерських господарств та особистих селянських господарств.

На сьогодні на об’єкті завершені усі загальнобудівельні роботи, закуплена основна частина технологічного обладнання для виробництва джемів та варення, лінія для мийки, чистки та сушки овочів, інфрачервона сушильна камера для виробництва фруктових чипсів та сушки овочів та зелені, також закуплений вантажний фургон для перевезення продукції.

Побудова високотехнологічного, інноваційного парку агропереробки "ФрутБанк" та налагодження логістики для постачання плодово-ягідної продукції малих та середніх господарств відкриє нові можливості для збуту ними такої продукції, а для Мостиської громади створить додаткові робочі місця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ