Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У музеї історії і релігії відкрили виставку плакатів «Не Будіть Лихо…»

Її мета – популяризація творів сучасного українського мистецтва, активізація культурного середовища у Львові.
Фото - ЛОДА

Напередодні других роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну, у Львівському музеї історії релігії презентують унікальну виставку плакатів. Це роботи, які створені студентами кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв під керівництвом Дари Балашової. 

Як повідомляють на сайті ЛОДА, метою виставки є популяризація творів сучасного українського мистецтва, активізація  культурного середовища у Львові.

«Виставка «Не Будіть Лихо…» – це більше, ніж виставка, це могутнє послання: «Рано вранці 24 лютого ви розбудили Лихо – ох, дарма… Доброго вечора, ми з України». Тут кожна легенда та кожна міфічна істота стають живим підтвердженням того, що свобода глибоко закодована в нашій ДНК. Ми, поряд із нашими містичними героями, готові обороняти нашу свободу та незалежність, не вагаючись перед будь-якими викликами», – зазначила кураторка виставки, професора кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв Дара Балашова.  

Студенти, вимушені евакуюватися, через свої твори виражають лють та зневагу до агресора.

«Ці плакати демонструють велику силу волі українців в боротьбі зі злом. Крим, Суми, Харків, Львів, Луганськ, Донецьк, Маріуполь – це все велика непереможна Україна. Дуже важливо, щоб ми завжди були об’єднані. Харків – це українське місто, яке має свою величну історію, в тому числі і культурно-мистецьку. Наші заклади дуже багато приймають гостей і багато митців з різних куточків України, тому нам приємно, коли люди, які, на жаль, через війну покинули все, знаходять себе  і працюють тут, у Львові, та мають можливість показати це», – зазначив заступник голови Львівської ОВА Іван Собко.

Виставка триватиме впродовж місяця, тож кожен охочий зможе її відвідати за адресою вул. Музейна 1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ