Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У МВФ назвали ключову умову для подальшої допомоги Україні

Подальша підтримка України з боку Міжнародного валютного фонду залежить від успіхів уряду країни у боротьбі з корупцією. ​Про це повідомляє видання «Економічна правда» з посиланням на слова директора Європейського департаменту МВФ Пола Томсена.

«Боротьба з корупцією - ключовий виклик для українського уряду. Ми чекаємо від нього мобілізації в цьому напрямку. Мені здається і керівники країни розуміють, що від успіхів в цій сфері багато в чому залежить подальша підтримка України», - сказав Томсен.

За його словами, Україні вдалося провести необхідні реформи, які призвели до макроекономічної стабілізації і відновлення зростання економіки.

«Фонд на даний час має в Україні одну з найбільших програм. І ми бачимо істотний прогрес, якщо говорити про економічну ситуацію. Все це стало можливим завдяки заходам, вжитим з боку українського уряду - йдеться про коригування бюджету, перехід до гнучкого курсоутворення, а також вирівнювання цін на енергоресурси. Всі ці заходи стабілізували макроекономічну ситуацію, і сьогодні ми можемо говорити - зростання повертається в Україну», - зауважив представник МВФ.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ