Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Миколаєві на Стрийщині оновили бібліотеку у межах нового проєкту ЛОВА

У серпні-вересні 2023 року проєкт передбачає відкриття 8 осучаснених бібліотечних просторів. Загалом оновлять 20 бібліотек.

Учора, 12 вересня, у бібліотеці міста Миколаїв Стрийського району відкрили оновлений бібліотечний простір у Миколаївській центральній бібліотеці.

Це вже друга бібліотека, в якій облаштували такий простір в межах нового проєкту Львівської ОВА «Модель сучасної бібліотеки». Реалізовує проєкт департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОВА.

Нагадаємо, пілотний проєкт «Модель сучасної бібліотеки» реалізовується у 20 громадах області у співфінансуванні з обласного бюджету (2 млн грн) та  місцевих бюджетів (8 млн 625 тис. грн) – таким чином кожна бібліотека отримує 100 тисяч гривень, які використовує спільно з громадою для оновлення бібліотечного простору.

У межах проєкту у Миколаївській центральній бібліотеці, за кошти обласного та місцевого бюджетів, виконали необхідні ремонтні роботи – замінили внутрішні мережі електропостачання, встановили металопластикові вікна, пофарбували стіни, встановили віконні жалюзі, уклали килимове покриття (ковролін), провели монтаж  декорацій, закупили м’які дивани, виконали настінні розписи, встановили LED лампи, оновили бібліотечний фонд.

З нагоди відкриття оновленого простору юні читачі бібліотеки представили танцювальні та вокальні номери, декламували вірші та поставили театральну виставу «Бабуся і кіт».

У серпні-вересні 2023 року у межах проєкту «Модель сучасної бібліотеки» планується відкриття  8 осучаснених бібліотечних просторів:

  •       КЗ «Публічна бібліотека Бібрської міської ради» (м. Бібрка);
  •       бібліотека с. Нижнє Висоцьке Боринської ТГ;
  •       бібліотека с. Чишки Давидівської ТГ;
  •       «Миколаївська Центральна  бібліотека  Миколаївської ЦБС» (м. Миколаїв);
  •       бібліотека філія с. Гамаліївка Мурованської сільської ради ТГ;
  •       бібліотека с. Волосянка Славської ТГ;
  •       бібліотека  с. Тростянець Тростянецької  ТГ;
  •       бібліотека для дітей КЗ «Публічна бібліотека» м. Новояворівська.

Ще у 12 громадах проєкт реалізують до кінця 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ