Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Нагуєвичах освятили памятний хрест воїнам УГА
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Нагуєвичах освятили пам’ятний хрест воїнам УГА

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, 2 грудня в селі Нагуєвичі на території кладовища церкви Святого Миколая освятили пам’ятний хрест військового цвинтаря-меморіалу воїнів УГА.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.
Фото з Фейсбуку Sergiy Matiyko.

«Стрільцям Української Галицької армії, героїчно полеглим у боротьбі за волю України у 1918-1919 роках» - саме такий надпис викарбували на хресті.

На цій знаковій події на кладовищі зібралися мешканці села, працівники Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», представники влади, товариства «Просвіта», духовенство.  

Відтак, відбулась панахида за Героїв, що загинули за волю України та чин освячення. Очолив молитву єпископ Дрогобицький і Самбірський УПЦ КП владика Яків.

Звертаючись до присутніх, він сказав: «Сьогодні зібрала нас сумна історія, минувшина нашого українського народу. Ми повинні, зобов’язані молитися за цих мучеників, які віддали життя своє, ми повинні пробуджувати патріотизм і сподівання своєї христової науки боронити землю, боронити свої рідних і близьких. Нехай пам'ять і історія священна буде увіковічена їх іменами на небесах, що вони боролися за наше світле, за наше теперішнє».

Також до присутній звернувся отець-капелан Михайло Коліщак.

Опісля, до підніжжя меморіалу керівники району та громадськість поклали квіти.

«Надзвичайно важливо, що пройшло сто років, а ми, українці, про них пам’ятаємо. Я переконаний, що кожний український військовий, який зі зброєю в руках захищає українську державу буде знати, що про його побратимів, які загинули в російсько-українській війні, що зараз триває українці будуть пам’ятати, доти, доки будуть українці, поки буде Україна. Це надзвичайно важливо», - відзначив відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті, директор меморіально-пошукового підприємства «Доля» Святослав Шеремета.

На завершення всі присутні виконали духовний гімн «Боже великий, єдиний…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ