Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Нагуєвичах відбудеться фотовиставка народного одягу та архітектури регіонів України

Мешканців та гостей області запрошують у Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі». Тут кожен охочий зможе відвідати фотовиставку проєкту «Батьківська Хата. Homestead», присвячену Дню Конституції України.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

«Батьківська Хата. Homestead» – це україно-американський проєкт, який покликаний донести до українців світу красу української культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Проєкт для людей, які не завжди можуть побачити батьківську домівку з тієї чи іншої причини, як приклад діаспоряни, які не мають можливості приїздити на Батьківщину дуже часто. Для тих, чия хата була зруйнована часом або просто продана. Для внутрішньо переміщених осіб, які змушені були залишити рідні домівки.

Головна місія проєкту - популяризація української культури у світі та серед самих українців, а мета - продемонструвати народні строї різних етнографічних регіонів України кінця XIX — початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території.

«Раніше висвітлювали або стародавній одяг, або окремо взяті хати. Це були своєрідні фоторепортажі, наприклад, у народному полтавському строї, але на тлі хати з іншого регіону. Безумовно, всі вони мають велику інформаційну цінність. Але саме проєкт «Батьківська хата. Homestead» вперше поєднав у собі абсолютно все!»,- розповіли оранізатори.

Зазначимо, що є також друкована версія проєкту — комплект вітальних листівок, кожна з яких відображає окрему міні-історію «Батьківська хата. Homestead» з описом будівель та народного одягу.

Матеріали проєкту сформували не лише українською мовою, а й англійською, це дає можливість донести і поширити українську культуру не лише серед українців діаспори та України, а й серед інших народів світу.

Експозиція буде доступна до огляду з 24 червня до 20 липня 2022 року.

Організатори:

Громадська організація «Ukrainian San Antonio», Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», Арт-об’єднання Kyivphotos-Hall 2012

Захід відбудеться за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, ГО «Центр промоції культурного та соціального розвитку в Україні», ГО «Центр сприяння та розвитку міжнародних проєктів ЮНЕСКО в Україні».

Керуючий партнер організацій та куратор міжнародних проєктів - Роман Білявський, Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ