Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Національній гвардії обговорили напрямки розвитку в 2019 році

У Національній гвардії обговорили напрямки розвитку в 2019 році, - прес-служба НГУ.
У Національній гвардії обговорили напрямки розвитку в 2019 році

Підвищення бойової спроможності, впровадження військових стандартів країн НАТО в роботу органів управління, розвиток всебічного забезпечення гвардійців – такими були основні питання, які сьогодні на розширеній нараді в Києві обговорювались командуванням Національної гвардії України.

Сформувати плани та перспективи розвитку Нацгвардії на 2019 рік зібрались командувач генерал-полковник Юрій Аллеров, начальники структурних підрозділів Головного управління, очільники територіальних управлінь, навчальних закладів та командири частин прямого підпорядкування.

Протягом наради військові обговорили шляхи вдосконалення службово-бойової діяльності частин та з’єднань за своїм призначенням. Зокрема, йшлося про нарощення бойового потенціалу шляхом використання сучасних озброєння, військової техніки, засобів зв’язку та інженерних приладів, що наявні в Нацгвардії. По-новому запрацюють штаби різного рівня, штатна структура яких цьогоріч буде переведена на натівську систему «G». Також у 2019 році НГУ збільшить набір громадян на військову службу за контрактом з урахування освіти та професійних навичок кандидатів.

Окремо керівний склад обговорив всебічне забезпечення гвардійців та їхніх родин, а також психологічний супровід службово-бойової діяльності. З цього приводу командувач Нацгвардії зазначив: «З початку цього року гвардійці отримуватимуть підвищене грошове забезпечення. Це значно покращить соціальні умови особового складу та збільшить мотивацію вступу на військову службу громадян. Також ми плануємо розширити фонд службового житла та продовжити будівництво багатоквартирних будинків. Національна гвардія продовжить вибудовувати ефективну систему підготовки особового складу та вдосконалювати матеріально-технічне забезпечення, що дасть змогу якісно виконувати поставлені завдання. Обраний шлях розвитку країни і нашого військового формування вимагає змін застарілих підходів на нові, які дозволять працювати ефективно в сучасних умовах».

Крім того, генерал-полковник Аллеров розповів, що у 2019-му значна увага приділятиметься розбудові медико-реабілітаційних центрів НГУ на півдні України. Змін зазнає й система реабілітації та декомпресії військовослужбовців, на розвиток якої цього року Міністерство соціальної політики України виділить близько 15 млн грн.

Водночас, у ході наради обговорювались питання модернізації командних пунктів та розширення складів непорушних запасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ