Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​У Навчальному центрі завершилося навчання кінологів та їх чотирилапих друзів

Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
1/7
Як повідомили Гал-інфо у групі інформації та комунікації НЦ НГУ, у Навчальному центрі завершилося навчання кінологів та їх чотирилапих друзів.

Сьогодні у часи російської агресії на Cході нашої держави, робота кінолога та його чотирилапого помічника набуває все більшої необхідності. Кожного дня кінологи та їх напарники приймають участь у розшукових групах для пошуку безвісти зниклих людей, здійснюють перевірку транспортних засобів на предмет перевезення контрабанди, вогнепальної зброї та незаконних речовин, а також демонструють свою ефективність під час виявлення схронів зброї бойовиків незаконних збройних формувань у районі проведення операції Об´єднаних сил. 

Всі ці показники є результатом якісної підготовки військовослужбовців у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії України. За 18 тижнів навчання   військовослужбовці різних частин Національної гвардії України відточили свою майстерність, отримали нові знання та закріпили раніше набуті навички. 

«Сьогодні ліцензійна група кінологів та група перепідготовки з честю та гідністю перетнули фінішну пряму. І уже невдовзі ми матимемо змогу побачити результат кожного військовослужбовця, під час виконання ним завдань як у районі ООС, так і  в пунктах постійної дислокації. Впевнений, що набуті знання тут стануть у нагоді», - зазначив начальник кінологічної служби Північного Київського територіального управління НГУ підполковник Ярослав Марченко.

Під час здачі іспитів майбутні випускники - кінологи продемонстрували високу майстерність, а також відмінну командну взаємодію зі своїми чотирилапими друзями. Службові собаки вміло відпрацювали елементи загального та спеціального курсу дресирування. А також показали відмінні навички у пошуку та виявлення зброї, набоїв та вибухових речовин, у багажі, транспортних засобах та приміщеннях. Випускники, які успішно здали іспити отримали свідоцтва державного зразку з підготовки кінологів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ