Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У навчальних закладах Львівщини впроваджують заходи з енергоефективності

Сьогодні, 29 серпня, в межах реалізації «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки» відбувся виїзд на об’єкти, де впроваджують заходи з підвищення енергоефективності.

Спершу відвідали заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів в Новому Яричеві Новояричівської селищної ради, де навчаються понад 600 дітей. Тут завершують роботи з реконструкції системи опалення, повідомляє ЛОДА.

«Систему опалення в школі повністю замінили. У всіх класах на двох поверхах встановили нові радіатори з термоголовками, щоб контролювати температурний режим всередині приміщень. Так само в укритті замінили теплотрасу від котельні до самої школи. Роботи розпочали у липні цьогоріч. Станом на зараз готовність школи оцінюємо на понад 90%», – розповів голова Новояричівської громади Петро Соколовський.

Опісля з робочим візитом завітали у Буську музичну школу Буської міської ради. В школі навчають майже 300 дітей. 

«Замінити систему опалення ми планували ще на початку цього року. Фінансово нам допомогла обласна адміністрація. Тут замінили всю систему опалення: труби, радіатори. Станом на зараз музична школа готова на 70%, повністю завершити роботи плануємо до середини вересня», – зазначив голова Буської міської територіальної громади Ростислав Сліпець.

Загалом у 2023 році в обласному бюджеті для 22 територіальних громад передбачено на заходи з реконструкції та капітального ремонту зовнішніх теплових мереж, внутрішніх систем опалення, заміни котлів на енергоефективні твердопаливні, встановлення електричних котлів понад 30 млн грн. З місцевих бюджетів передбачено 48 млн грн. 

«У Львівській області активно проводиться підготовка до безперебійного проходження опалювального сезону 2023-2024 років. А впровадження таких заходів  створить комфортні умови в приміщеннях бюджетних установах та закладах територіальних громад, економлячи при цьому теплову енергію», - зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Богдан Кейван.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ