Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У неділю у Львівській філармонії відбудеться заключний концерт фестивалю «Контрасти»

У неділю, 11 жовтня, у Львівській обласній філармонії відбудеться заключний концерт XXI Міжнародного фестивалю сучасного мистецтва «Контрасти». Завершиться фестиваль концертом Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під керівництвом відомого диригента Романа Реваковича. В програмі прозвучить «класична» композиція Арнольда Шенберґа, а також твори польських та українських композиторів, зокрема прем'єра нового твору Богдани Фроляк. Повідомила прес-служба Львівської філармонії.

«Я дуже радий, що знову на «Контрастах» у Львові,  – ділиться маестро Роман Ревакович. – Для мене свято, що виступаю з оркестром «Віртуози Львова» у такий гарний для колективу час –  20-річчя заснування. Вітаю оркестр та її головного диригента Сергія Бурка, що стільки років він активний і на висоті. Оркестр гастролював і перебував у різних країнах та континентах, що є великим досягненням колективу та його керівника. Це направду успішний колектив. Років двадцять тому з «Віртуозами Львова» ми мали знаковий концерт саме у Львові – «Вечір прем’єр». Це перший виступ оркестру у Львові та мій перший вагомий концерт в Україні, – згадує Роман Ревакович. –  З цього концерту  у якомусь сенсі і розпочалися «Контрасти». Ми повторили концерт у Києві у  травні 1995 р.  на фестивалі «Музика молодих», а невдовзі з’явився задум продовжити таке музикування. Отак фестиваль «Контрасти» несподівано виринув восени 1995 р. На першому концерті «Контрастів» я також диригував з оркестром «Віртуози Львова». Ми виконали «Aria Passione» Ігоря Щербакова, Концерт для валторни з камерним ансамблем Євгена Станковича. 

Роман Ревакович є відомим промоутером української культури і завдяки його ентузіазму українські колективи виступають на польських фестивалях, зокрема, на «Варшавській осені». На початку своєї діяльності оркестр «Віртуози Львова» також виступив на цьому польському фестивалі, а також на фестивалі композиторівсучасної музики.

Оркестр «Віртуози Львова» у цьому році запрошений на фестиваль «Контрасти» як фестивальний оркестр, тобто найбільше навантаження лягло саме на нього. Проведемо паралель між фестивалем оркестру – «Музика у старому Львові», який має інше спрямування й атмосферу, і фестивалем «Контрасти». Оркестр на «Контрастах» подарував фестивальному Львову абсолютно контрастні програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ