Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У невизнаному Придністров'ї оголосили "воєнні збори", - ГУР

1/2
Невизнана "Придністровська молдавська республіка" посилює свою армію. В листі "Міністерства оборони ПМР" до голів місцевих адміністрацій дають роз'яснення щодо проведення призову громадян на "спеціальні збори".

Про це інформує пресслужба ГУР МО України.

У листі вказано, що мета зборів – "забезпечення 100% укомплектованості особистого складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки".

Брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантують "грошове і речове забезпечення, проживання і харчування". Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 "рублів ПМР". Самі збори триватимуть 90 днів.

"Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер", - зазначають в українській розвідці.

Варто зауважити, що лист датований 21 квітня, тобто його надіслали ще до початку останніх російських провокацій на території "ПМР".

"Це нагадує події в так званих "ЛНР/ДНР" напередодні повномасштабного російського вторгнення в Україну", - додають у ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ