Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Німеччині затримали 17-річного хлопця, підозрюваного у підготовці теракту

У Німеччині затримали 17-річного юнака, якого підозрюють у підготовці терористичного нападу у регіоні Рейн-Майн, - DW.

Як повідомили у четвер, 13 вересня, у прокуратурі Франкфурта-на-Майні, хлопець був затриманий у місті Флорштадт у федеральній землі Гессен ще 1 вересня. Таке пізнє повідомлення про затримання в прокуратурі пояснили інтересами слідства.

За даними прокуратури, затриманий має два громадянства - німецьке та турецьке. Він нібито планував ісламістський напад із використанням вибухівки, яку вже почав готувати. Під час обшуку у хлопця вдома виявили невелику кількість хімічних речовин, які можуть бути використані для створення вибухівки. Також, згідно з попередньою інформацією слідства, хлопець знайшов в інтернеті інструкцію для створення вибухівки та намагався купити хімічні речовини для вибухівки в онлайн-магазині.

Як заявив агенції dpa речник прокуратури, юнак радикалізувався в інтернеті. Проте детальнішої інформації про планований хлопцем напад речник не розповів. За даними газети Bild, він міг обрати мішенню нападу гей-бар або мечеть у Франкфурті-на-Майні. Ввважають, що у нього нестійка психіка. Також, за даними видання, він розповів поліції, що три тижні тому його нібито зґвалтувала група чоловіків, тому напад він планував для помсти.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ