Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецькі волонтери передали українським воїнам та медикам ще 10 швидких

Сьогодні у Львові німецькі благодійники передали українським захисникам та медикам 10 карет швидкої допомоги. Це вже друга цього року передача медичного транспорту в межах «Культурного конвою для України» від громадської організації «Bamberg:UA» за підтримки німецьких митців. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

«Ми займаємося військовою допомогою Україні з 2014 року. Так ми придумали проєкт Культурний конвой, метою якого є залучити рок-гурти, співаків, поетів – тобто людей, які мать публіку, до нашої гуманітарної допомоги. І разом з цими людьми купувати військовим швидкі, разом з ними їхати сюди – щоб вони бачили, кому це передаємо, і щоб вони відчували, що їхня допомога реально рятує життя. Бо розуміючи, що відбувається в Україні, ми не можемо нічого не робити», - зауважила в коментарі волонтерка Таня Ерляйн, голова громадської організації «Bamberg:UA».

Цього разу швидкі передали військовим частинам, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, міській поліклініці у Львові та екстреній медичній службі. А загалом у межах двох «Культурних конвоїв» цього року вже було передано 16 карет швидкої допомоги, 2 евакуаційних автобуси та 1 вантажівка.

Водночас за останні два роки організація «Bamberg:UA» передала українцям понад 160 машин. Переважно, це швидкі, але також був і спецтранспорт та автобуси. Ця допомога відбувається у співпраці з львівськими волонтерами, зокрема Народною Самообороною Львівщини.

Зауважимо, проєкт «Культурний конвой» заснували українсько-німецька громадська організація Bamberg:UA за підтримки німецьких артистів, письменників, акторів, журналістів. Метою є збір коштів на карети швидкої допомоги для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ