Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Львова приїхав Тимчасово повірений Німеччини в Україні: що відомо?

Під час зустрічі в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода та начальника Львівської ОВА Максима Козицького з Тимчасово повіреним Німеччини в Україні Тімом Пранґе сьогодні, 18 жовтня, йшлося про розвиток професійно-технічної освіти на Львівщині, інвестиційний клімат в регіоні та потреби нашої області в децентралізованих системах енергогенерації. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

На початку зустрічі керівники області подякували за підтримку Німеччиною територіальної цілісності та суверенітету України, військову та гуманітарну допомогу, надання прихистку українцям, які через війну проживають у Німеччині.

«Німеччина якісно підтримує Україну, для нас це дуже важливо. У свою чергу, наші захисники та захисниці зі зброєю в руках і надалі будуть тримати Європу та Україну», - наголосив Юрій Холод.

Юрій Холод також подякував за проєкт «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України», що впроваджується в Україні Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

«У межах цього проєкту відбувається, зокрема, розвиток освіти на Львівщині. Так, у Шептицькому на базі професійного гірничо-будівельного ліцею у квітні відкрили навчально-практичний центр відновлювальної енергетики.

Загалом, переконаний, процес вугільної трансформації для Львівщини і для України є надважливим, адже він дозволить створити додаткову кількість робочих місць для розвитку економіки України», – підкреслив Юрій Холод.

Керівники Львівщини розповіли іноземним гостям про інвестиційний клімат на Львівщині та особливості розвитку області в умовах російсько-української війни. Наголосили на потребах регіону в децентралізованих системах енергогенерації і необхідності розвитку зеленої енергетики.

«Органи місцевого самоврядування та державна влада готові до співпраці й запрошують бізнес Німеччини інвестувати у Львівщину», – зазначив Юрій Холод.

Крім того, сторони домовилися налагодити співпрацю у галузі культури для презентації українського мистецтва в Німеччині.

Тім Пранґе, який відвідує Львівщину з метою участі в Форумі справедливої трансформації вугільних регіонів у місті Шептицький, заявив, що обговорені теми підпадають під коло інтересів Німеччини, та висловив наміри щодо подальшої співпраці з Львівщиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ