Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Норвегії проходить засідання правління Ініціативи прозорості видобувних галузей

У Норвегії в місті Осло проходить 46-те засідання правління Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Україну представляють Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексій Рябчин, директор програми ʺДемократична практикаʺ Міжнародного фонду ʺВідродженняʺ Олексій Орловський, Національний координатор Олеся Нехорошко, радник ІПВГ GIZ Світлана Мізіна.

ʺІПВГ в Україні це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується у 52 країні світу з 2003 року. Україна підтримала цю ініціативу в 2009 та наші компанії вже тричі відзвітувались по цьому стандарту. Зараз Ernst and Young завершують звіт за 2017 рік, а Мінекоенерго готує всі процедури, щоб почати підготовку звітів за 2018 та 2019 рокиʺ, - повідомив Олексій Рябчин.

За його словами в Уряді для імплементації ІПВГ вже перезапускається робота Багатосторонньої групи зацікавлених осіб як механізм прийняття рішень через взаємодію бізнесу, громадськості та Уряду. Спрямували кошти бюджету на розробку та публікацію звіту за 2018-19 роки. Також, в Мінекоенерго створюється відділ ІПВГ, який буде працювати над імплементацією цієї Ініціативи. А за підтримки GIZ розроблено і вже найближчого часу буде презентовано електронна платформа звітності ІПВГ, щоб українським компаніям було зручніше подавати звіти.

Учасники заходу наголосили, що члени Ініціативи мають бути більш корисними для імплементуючих країн не тільки через обсяг інформації, що збирається, але і через інструменти аналізу та візуалізації даних. Також гості обговорювали концепцію побудови наративів, як важливої складової прозорості та підзвітності.

Особливими темами на засіданні стали: енергетична трансформація, екологізація видобувних галузей, додавання СО2 метрики та боротьба із кліматичними змінами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ