Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Норвегії стартував новий біатлонний сезон

У норвезькому містечку Шушен 28 листопада відбудуться перші офіційні змагання нового біатлонного сезону.

Як зазначають на сайті Український біатлон, честь стати першопрохідцями випала чоловікам в спринтерській гонці.

Українські біатлоністи в стартовій гонці сезону показали досить рівні результати, і четверо з наших хлопців претендували навіть на призові місця.

Першим з українців стартував Богдан Цимбал, він зайняв 16 підсумкове місце. Для Богдана це поки найвище досягнення в особистих гонках Кубка IBU. 

Слідом за Цимбалом по трасі йшов Віталій Труш. І в фінішному протоколі він також розташувався безпосередньо за Богданом, хоча показав кращу серед наших хлопців стрільбу, і завдяки всього одному колу штрафу на якийсь період захопив лідерство після другого рубежу, випереджаючи навіть іменитого латвійця Андрія Расторгуєва.

Найдосвідченіший з українців - Семенов зайняв 13 позицію. За чистою швидкістю Сергій став найшвидшим в команді, показавши 14 хід в гонці.

Ну, а найкращим в команді в дебюті сезону став Андрій Доценко, який готувався до Кубка IBU за індивідуальною програмою. Дев'ятий - серед 115 спортсменів, що стартували. Не можна також не відзначити високу швидкострільність Доценко - за часом, проведеним на рубежі він другий в гонці.

Ще двоє наших хлопців фінішували в заліковій зоні: Антон Дудченко з п'ятьма промахами 26-й, Руслан Бригадир - 37-й.

Разом - всі шість українців, які стартували в спринті, закінчили гонку з кубковими очками.

Ну, а першим переможцем сезону став Лукас Фратцшер. Свою стрільбу німець провів швидше за всіх суперників, і тільки з одним колом штрафу, що дозволило йому на фініші на 5 секунд випередити австрійця Харальда Леммерера, який також допустив один промах, але стріляв повільніше за основного суперника. Третю сходинку п'єдесталу пошани посів норвежець Александер Фьєлд Андерсен - володар кращого ходу в гонці, але він зіпсував свій результат трьома колами штрафу.

Жіночі змагання

Перший змагальний день нового сезону завершився в Шушені жіночим спринтом. Вже перші два стартових номера в українській команді були дуже примітні і змушували вболівальників чекати гонку з непідробним інтересом. Тим більше, що сильний поривчастий вітер, який продовжував гратися на стадіоні, обіцяв найфантастичніші сюжети гонки.

Підгрушна фінішувала на шостому місці в підсумковому протоколі, показавши п'яту швидкість бігу серед 89 учасниць, які стартували. Катя Бех фінішувала 12.

В екстремальних вітрових умовах снайперські якості зрадили Юлії Журавок, яка на кожному рубежі закривала всього по дві мішені. І при все ще не дуже високій швидкості це привело Юлю на 47 місце у фінішному протоколі. Трохи вища швидкість при тих же шести промахах дозволила Ользі Абрамовій виявитися вище - на 44 позиції. 

Дещо краще вдалася стрільба Анні Кривонос - чотири промахи. Наразі Аня почала сезон з 22 результату - поки найкращого в своїй міжнародній дорослій кар'єрі.

Наостанок, Валерії Дмитренко в складних вітрових умовах не вдалося пред'явити свої головні козирі - точну стрільбу, і, заробивши шість кіл штрафу, до фінішу Лера прийшла 48. 

Підсумкові результати чотирьох найсильніших біатлоністок в цій гонці вмістилися в 10-секундний інтервал. При цьому домашня траса виявилася щасливою для норвежки Каролін Ердаль, яка за рахунок швидкості на останньому колі зуміла випередити американку Келсі Джоан Діккінсон, незважаючи на те, що у скандинавської спортсменки було на одне коло штрафу більше - три проти двох. А найшвидша в цій гонці - німкеня Марен Хаммершмідт - хоча і відігравала секунди на кожному відрізку дистанції, все-таки залишилася від представниці США на відстані однієї секунди, маючи чотири кола штрафу! І вже зовсім прикро шведці Елізабет Хогберг, яка відбігала ті ж чотири штрафних кола, на дистанції була дуже сильна, але зупинилася менш ніж в двох секундах від п'єдесталу пошани.

Завтра в Шушені спортсмени отримають день відпочинку, щоб в суботу знову продовжити змагання у спринті у чоловіків і жінок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ