Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Нововолинській лікарні встановили рентгенологічне обладнання

Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
Фото Нововолинська міська рада
1/4
У Нововолинській міській лікарні встановили сучасне рентгенологічне обладнання. Про це повідомили 8 жовтня Гал-інфо у прес-службі Нововолинської міської ради.

Нещодавно міська лікарня отримала два нові цифрові рентген-апарати. Один із них – пересувний – вартістю 4 млн 600 тис. грн, купили спонсори – АТ «Укргазвидобування». Його облаштували у хірургічному корпусі Нововолинської ЦМЛ. Інший – стаціонарний, який вартує 2 млн 700 тис грн, придбали за кошти міського бюджету і встановили на першому поверсі поліклініки. Таке медичне устаткування особливо необхідне в умовах цьогорічної пандемії коронавірусу.

Цими днями міський голова Віктор  Сапожніков, його перший заступник, секретар ради  Андрій Сторонський і радник міського голови Володимир Рожелюк побували у медзакладах, де оглянули сучасне устаткування й ознайомилися з принципом їхньої дії.

Як сказав завідувач  рентгенологічним відділенням Валерій Ждань, нові рентген-апарати – сучасні та досить високої якості. Використання такого обладнання дозволить покращити якість рентгенодіагностики та зменшить променеве навантаження на пацієнта, а також дасть можливість робити знімки в операційній, в приймальному та реанімаційному відділеннях. Рентген-апарати в автоматичному режимі визначатимуть дозу опромінення,яку отримав пацієнт при рентгенообстеженні.

-Пересувний рентгенівський апарат 2020 року випуску, він  дозволяє робити знімки пацієнтам у палатах стаціонару та в операційному блоці. Немає ніякої плівки, фотолабораторії, проявлення, як це робилося раніше. Використовуються сучасні технології. Обстеження триває 3-4 хвилини. У результаті отримуємо дуже якісні знімки, – сказав лікар.

Валерій Ждань також розповів і про принцип роботи рентгенологічного апарата у поліклінічному відділенні. Наголосив, що апарат дуже надійний. Знімок можна зробити як у стоячому, так і в лежачому положеннях.

Завідувач рентгенологічним відділенням продемонстрував робочі місця лаборанта та лікаря-рентгенолога.

Оглянувши нове обладнання, Віктор Сапожніков зазначив, що з року в рік матеріально-технічна база Нововолинської лікарні значно покращується.

Задоволений, що в нашій опорній лікарні ведуться ремонтні роботи, закупляється сучасна апаратура. Нове обладнання,яке придбали нещодавно,- дорого вартісне, але вкрай необхідне. Таких апаратів 3 у Волинській області:2 – в обласних установах та 1 – в Нововолинську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ