Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парку «Знесіння» розвісили унікальні очеретяні гнізда для дослідження

У Львові, на території Регіонального ландшафтного парку «Знесіння», вперше розмістили очеретяні гнізда для наукових досліджень. Таким чином хочуть дослідити різноманіття та особливості біології перетинчастокрилих комах.

Загалом розвішано вже 10 штучних гнізд, ще 7 з’явиться впродовж тижня, інформують в ЛМР. Опікується проєктом аспірантка кафедри зоології Львівського національного університету імені Івана Франка Софія Питель-Гута. 

«Це дослідження має наукову мету. Перетинчастокрилі комахи, до прикладу, оси, бджоли та інші, роблять свої гнізда в очеретяних трубках. Після цього аспірантка Софія Питель-Гута буде їх розбирати і визначати, який саме вид перетинчастокрилих зробив тут своє гніздо, як він розвивається та які його особливості. Тому просимо не перешкоджати науковим дослідженням та не ламати гнізда», – розповідає директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Тарас Микітчак.

Як повідомляють в дирекції парку, перетинчастокрилі є одними з найбільш важливих екологічних груп комах-запилювачів у світі. Вони – невід’ємна частина майже усіх екосистем та трофічних ланцюгів. Проте ці комахи є мало дослідженою групою тварин. Результати досліджень будуть передані в архів парку «Знесіння».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ