Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У партії Андрія Садового виникла проблема

Ймовірно, депутат від «Самопомочі» насправді є іншою особою. У ПАРЄ показали приклад ефективної боротьби з корупціонерами. Маятник кремлівської агресії проти України повернув у зворотну фазу. Істеблішмент РФ готується до масової евакуації в ЄС. Україна ймовірно приєднається до НАТО в 2020 році.

Єгор Соболєв – не той Єгор?

На Москві узялись перевірити інформацію про вихід із руского громадянства Єгора Соболєва, парламентаря від політичної партії «Самопоміч». Про це повідомили у  консульському відділі посольства РФ в Україні.

У лютому 2017 року журналісти у парламенті зняли на відео переписку Єгора Соболєва із імовірно його дружиною. Під час засідання у Верховній Раді Соболєв прочитав СМС від користувачки «Марічка» і відповів, прикриваючи телефонний дисплей рукою: «Дуже хочу, щоб у нашій країні змінився президент і закінчилось...» (завершення цитати побачити не вдалось).

Якщо підтвердиться інформація, що Соболєв Єгор Вікторович – це Зімін Єгор Анатолійович, якого ще в 2003 році інкорпорували в Україну і який використовує партію «Самопоміч» для прикриття невідомої діяльності, тоді для політичної сили Андрія Садового виникнуть ускладнення, – стверджують в експертному політичному середовищі.

Зворотна фаза кремлівського маятника

У парламенті в першому читанні прийняли президентський законопроект №7163, в якому пропонується визнати РФ країною-агресором, а непідконтрольні території Донецької та Луганської областей – тимчасово окупованими. У результаті консультацій із лідерами парламентських фракцій законопроект винесли на розгляд без згадки про «Мінські угоди». За відповідне рішення проголосували 233 народних депутатів.

Під час прийняття законопроекту промосковські сили у парламенті вчинили спробу зірвати розгляд цього питання, такого важливого напередодні зустрічі у Белграді спеціального представника США Курта Волкера і Суркова. Сербію обрали місцем переговорів, оскільки Волкер відмовився їхати на Москву, а Суркову заборонений в’їзд у країни ЄС.

Волкер і Сурков обговорили план виведення кремлівських агресорів із території України. На Москві змирились із програшем своєї авантюри в Україні, мова йде тільки про часові рамки: щоби Путін не втратив політичне обличчя напередодні свого перепризначення й далі бути ватажком кремлівської камарильї. На Москві просять відкласти вивід кремлівських терористів із України  до квітня-травня 2018 року.

В Україні відбудеться ПА НАТО

Ірина Геращенко, перша заступниця голови парламенту, розповіла, що отримала важливу інформацію від Ірини Фриз, очільниці української делегації в Парламентській асамблеї НАТО. Ірина Фриз повідомила з Бухареста, що ПА НАТО задовольнила клопотання української делегації стосовно проведення весняної сесії НАТО в Києві, що свідчить про тісну співпрацю між Альянсом і Києвом.

Нагадаємо, у липні 2017 року президент Порошенко наголосив, що комісія Україна-НАТО погодила початок діалогу стосовно подачі заяви Києва на отримання плану дій щодо отримання членства в НАТО у 2020 році. Рік раніше саміт НАТО у Варшаві визначив 2020 рік як часову межу, до якої Україна повинна бути технічно готова стати повноцінною учасницею Альянсу.

Антикорупційний приклад для України

Сьогодні Парламентська Асамблея Ради Європи обиратиме нового президента методом таємним голосування. Дострокові вибори у ПАРЄ спричинені політичною корупцією, яку допустив Педро Аграмунт, скандальний екс-керівник цієї міжнародної організації. Він здійснив нелегальний візит у Сирію разом із рускою делегацією, а також постійно отримував від Москви і Баку щоквартальну матеріальну вигоду: 0,5 кілограма чорної ікри, шовкові килими, вироби із золота і срібла, напої та гроші.

Розслідувачі ESI з’ясували, що загалом мова йде про 10-12 корупціонерів у ПАРЄ, які отримували такі ж «подарунки». У доповідях ESI згадуються каталонець Хорді Шукла і німець Аксель Фішер – співдоповідачі в ПАРЄ стосовно України.

Головний екс-корупціонер ПАРЄ Педро Аграмунт звинуватив українську делегацію в ПАРЄ, що вона ініціювала і очолила кампанію стосовно його відставки.

В ЄС створять Європейську прокуратуру

Депутати Європейського парламенту проголосували за створення прокуратури ЄС, яка буде, зокрема, займатись неправомірним використанням бюджетних коштів Євросоюзу, транскордонними махінаціями із ПДВ у великих масштабах і тероризмом. Тепер кримінальне переслідування цих правопорушень здійснюється на національному рівні кожної з країн. У липні Європарламент оприлюднив директиву, в якій визначено повний перелік злочинів, які будуть перебувати у юрисдикції прокуратури ЄС.

Офіс Європейської прокуратури відкриють у 2020 році в Люксембурзі, а в її створенні братимуть участь 20 країн ЄС. Кожна країна скерує до новоствореного відомства по одному прокурору. Пізніше до роботи Європейської прокуратури долучаться й інші країни Євросоюзу.

Пітерський – міжнародний ізгой

Путіна, який принизливо святкує 65 день свого народження, привітали аж 10 керівників іноземних держав – Сербії, Білорусі, Фінляндії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану і Монголії. А ще й керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Кремлівського деспота не привітали лідери ні Північної Америки, ні Південної Америки, ні Ближнього Сходу, ні Південної Азії. Навіть задерикуватий товариш Ин не вважав за потрібне висловити офіційну вдячність Путіну за фінансову підтримку північнокорейського режиму.

На Москві посилилась істерика

Кореспондент «Радіо Свобода» Роман Супер розповів, що поспілкувався з близьким приятелем Путіна з нагоди дня народження останнього і отримав інформацію від першого кремлівського кола наближених:

▪ Путін насправді переконаний, що Москву оточили вороги;

▪ телевізор нічого не вигадує, а чесно транслює параною Путіна;

▪ більш-менш адекватна московська еліта відчуває наближення катастрофи і активізувалась щодо отримання дозволу на проживання в ЄС.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ