Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Парижі почався енергетичний "Рамштайн": що відомо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі 13 грудня у Парижі, де сьогодні почався енергетичний "Рамштайн", обговорили шляхи демілітаризації Запорізької АЕС.

"Проговорили кроки, необхідні для демілітаризації Запорізької АЕС. Підкреслив, що потрібно якнайшвидше припинити незаконні дії Росії щодо української станції", — зазначив Шмигаль. Він додав, що демілітаризація Запорізької АЕС — пункт №1 "мирного плану" президента Зеленського.

Також стало відомо, що місія МАГАТЕ фіксуватиме обстріли на ЗАЕС.

"Рафаель Гроссі повідомив, що найближчим часом МАГАТЕ направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Незалежні експерти організації будуть працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС. Це значно підвищить технічну й технологічну безпеку. Місії мають на меті убезпечити станції та фіксувати всі можливі спроби зовнішніх впливів, зокрема обстріли з боку російського агресора", — зазначив Шмигаль.

Президент Франції Еммануель Макрон також повідомив про переговори щодо виведення важкого озброєння з ЗАЕС.

"Нам вдалося захистити Чорнобиль і наша мета – захистити Запоріжжя. Найближчі тижні будуть вирішальними", – сказав він, передає France 24. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ