Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Парижі знайшли давню французьку карту із українськими землями
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Парижі знайшли давню французьку карту із українськими землями

У Парижі історики виявили намальовану від руки карту Речі Посполитої другої половини XVII ст.
У Франції знайшли карту Речі Посполитої. Фото: Science in Poland

Доктор Войцех Вальчак і доктор Карол Лопатецкі з Білостоцького університету в Польщі зробили відкриття під час досліджень у французькому державному архіві, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Science in Poland.

Карта має розмір 198х183 см, масштаб - 1:880000. Збереглася в хорошому стані. Залишилися оригінальні фрагменти позолоти та дерев'яної рами.

Написи на карті зроблені французькою мовою. Вона називається: "Карта і загальний опис земель - Річ Посполита, Прусське князівство, Мазовія, Русь, Велике князівство Литовське, провінції та козацькі землі, розділені на воєводства".

Припускають, що автором карти був географ і картограф XVII ст. Гійом Сансон. Історики вважають, він створив карту на основі детальної роботи свого батька Ніколя, прозваного "батьком французької картографії".

Імовірно, карту замовив ​​принц де Конде. Впродовж декількох років він претендував на польський трон. Його кандидатуру спочатку підтримав Людовик XIV. Пізніше він зробив вибір на користь герцога Нейбургського.

Сьогодні вашій увазі пропонуємо рідкісні карти Європи та світу, видані у Туреччині 1803-го. Турецькі карти вражають своєю оригінальністю та баченням ситуації в Європі. Мусульманським картам властиве дзеркальне зображення світу: там, де європейці зазвичай позначають обидві Америки, мусульмани зображують Євразію та Австралію, і навпаки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ