Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У паспорти має бути повернута графа «національність» – Канівець

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про повернення в паспорти громадян України графи «національність». Автором законодавчої ініціативи є народний депутат від «Батьківщини» Олег Канівець. Про це повідомила прес-служба депутата.

За словами парламентаря, в паспорті, як в документі,що підтверджує громадянство України,необхідно забезпечити можливість кожної особи зазначати свою національність.

«За відповідною заявою громадянина до паспортаможуть бути внесені дані про його національність. Це все відбуватиметься добровільно, за бажанням особи. Адже, кожна людина має право на самовизначення, у тому числі й на збереження своєї національної самобутності»,– говорить Олег Канівець.

Тому, з метою «захисту права громадян України на національне самовизначення та самоідентифікацію, виховання почуття національної гідності, а також підтвердження мононаціонального статусу України, необхідним є прийняття відповідних змін до чинного законодавства України», – зазначено у пояснювальній записці.

Нагадаємо, що в кінці грудня 2012року Олег Канівець зареєстрував законопроект про повернення графи«національність» до свідоцтва про народження дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ