Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Підбужі обвалився памʼятник радянському солдату

У Підбужі обвалився памʼятник радянському солдату. Про це Гал-інфо повідомили в Дрогобицькій районній держадміністрації.

У Східницькій громаді було два памʼятники, які прославляли тогочасний комуністичний режим. Вони збереглися ще з часів Другої світової війни. У Східниці у центральній частині селища розміщувалась братська могила радянських воїнів, однак у з меморіалу вже демонтовано всю радянську символіку.

Інший символ комуністичного режиму до недавно стояв у смт Підбуж — памʼятник радянському солдату. Однак днями через аварійних стан статуя солдата з памʼятника обвалилася.

Наразі у Східницькій селищній раді у співпраці з Дрогобицькою РВА та Львівською ОВА працюють над перенесенням останків загиблих солдат, якщо такі виявлять, на кладовище.

Нагадаємо, у Дрогобицькому районі активно триває процес декомунізації. На початок 2022 року у районі налічувалось 24 об’єкти, які підпадають під декомунізаційний закон у всіх 5 територіальних громадах. Станом на сьогодні 19 з них демонтовані. Під демонтаж підлягають ще 5 об’єктів, 4 з них у Дрогобицькій громаді (с. Новошичі, с. Михайлевичі, с. Раневичі, стеля у Народному домі ім. І. Франка), 1 — у Трускавецькій (с.Модричі). Окрім цього, триває процес підготовки до ексгумації та перезахоронень останків радянських воїнів на Меморіалі пам’яті жертв німецько-радянської війни «Кладовище радянських воїнів» або «Вічний вогонь» у Дрогобичі та «Меморіалі слави» у Трускавці. У селі Опори Меденицької громади плити із Стелли загиблих воїнів переносять на кладовище.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ