Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У поїзді «Сімферополь-Москва» виявили рекордну партію наркотиків

Митниками та прикордонниками разом зі співробітниками УСБУ у Харківський області виявлено понад 13 кг наркотичної речовини, – повідомила прес-служба ДМСУ.

При проведенні митного контролю потягу сполученням «Сімферополь – Москва» у 16 вагоні було здійснено усне опитування пасажирів, у тому числі провідника вагону. Ніхто з опитуваних не заявив про наявність заборонених або обмежених до переміщення предметів. Однак при огляді конструктивних порожнин вагону службовий собака митниці Банді спрацював на міжстелевий простір біля місця № 50. Коли державні службовці розгвинтили конструктивні порожнини було виявлено три пакунки чорного кольору з речовиною  рослинного походження сіро- зеленого кольору. Крім цього, Банді спрацював на верхній одяг провідника вагону, громадянина України.

Зазначений громадянин порушив  вимоги  Інструкції провідника пасажирських вагонів, тобто не здійснив перед поїздкою огляд усіх місць вагона, де можуть бути заховані предмети, або не перевірив зазначені місця коли потяг знаходився в дорозі. Наразі за цим фактом митниками складено протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України (переміщення з приховуванням від митного контролю), а наркотичний засіб  вагою 13 кг 350 г вилучено.

 

За час існування Харківської митниці цей випадок виявлення наркотичної речовини є найбільшим, останню велику кількість наркотиків (9 кг) було виявлено четвертого грудня 2009 року у потязі сполученням «Дніпропетровськ – Москва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ