Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У поліції пояснили, чому понад півтисячі правоохоронців охороняли вранці мерію

До охорони правопорядку на площі Ринок у Львові 9 червня було залучено близько шестисот поліцейських та бійці Національної гвардії України. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

«8 червня до Головного управління Національної  поліції у Львівській області надійшло повідомлення про можливі провокації під час проведення сесії Львівської міської ради. Окрім того, ще чотири різних громадських організації подали заявки на проведення масових заходів на площі Ринок у період від 10.00 до 13.00. Враховуючи кількість осіб-учасників, заявлених організаторами, було прийняте рішення залучити до охорони публічного порядку близько шестисот працівників поліції та бійців Національної гвардії України», - прокоментував ситуацію т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія.

Близько 10.00 група у складі 150-170 осіб намагалась увірватись у сесійну залу Львівської міськради. Під час штовханини легкі ушкодження отримали бійці Національної гвардії.

«Щодо постраждалих серед активістів, поки що з заявами до правоохоронців ніхто не звертався. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство», працювала слідчо-оперативна група. Інших сутичок та провокацій правоохоронці не допустили. Також не допущено пошкодження майна у міськраді», - зазначив Дмитро Загарія.

Кримінальне провадження відкрите за ч.3 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, сьогодні вранці правоохоронці та нацгвардійці оточили Львівську міську раду.  На вході у мерію перевіряли посвідчення та пропуски. Андрій Садовий на сесію не з'явився, натомість у раді сталась бійка, також було застосовано сльозогінний газ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ