Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі хочуть скасувати плату за дороги

Ймовірно, з 1 липня водіям не доведеться платити за користування автострадами, які є в розпорядженні GDDKiA.
Фото: autobaza.pl

Про це повідомив міністр інфраструктури Анджей Адамчик, пише Business Insider.

У середу, 17 травня, польський уряд ухвалив проєкт закону про скасування плати за дороги, що перебувають у веденні GDDKiA (Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad – Генеральна дирекція національних доріг і автострад).

Зміни стосуватимуться лише автомобілів масою до 3,5 тонн і мотоциклів, але не вантажівок.

За словами прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, більша доступність автошляхів сприятиме покращенню стану гаманців поляків, на які досить негативно вплинула інфляція

«Ми будуємо автомагістралі, перш за все, щоб служити людям, а не бути машиною для заробляння грошей. Відкриті ворота найкраще символізуватимуть нашу політику, – сказав Матеуш Моравецький.

Крім того, платні дороги часто обмежували мобільність поляків. 

«Ми робимо їх [дороги] доступними для всіх. Плата за проїзд на автомагістралях є однією з перешкод для мобільності. Збільшуючи мобільність, ми також збільшуємо шанси підприємців знайти хорошого працівника, а шанс працівників отримати найкращу роботу. Автомагістралі мають з’єднувати якомога більше, а не бути бар’єрами, тому ми змінимося, – сказав прем'єр Польщі.

Поки остаточні законодавчі зміни не прийняті, перед плануванням поїздки Польщею варто знати, де саме знаходяться платні дороги та яка вартість проїзду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ